SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

OM kód: 203031 / 006 | 1204 Budapest, Török Flóris u. 89.

Intézmény logo

BGéSZC Eötvös Loránd Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Üdvözöljük oldalunkon.

Iskolánk épülete 1929. óta áll jelenlegi helyén és tartja nyitva kapuit a tanulni vágyó diákok és az őket oktató pedagógusok előtt.

Életünk és környezetünk meghatározó részei a gépek, szerkezetek, melyek tervezése és gyártása nem lenne lehetséges a szakmájukhoz értő, lelkes gépész, és gépipari dolgozók nélkül. Ennek alapjait teremti meg iskolánk gépész ágazata. Számos céggel, vállalattal (BKV, Knorr-Bremse Kft, Siemens Zrt. stb.) állunk kapcsolatban, ahol tanulóink duális képzésben gyakorlati idejüket tölthetik.

Napjaink legdinamikusabban és legsokrétűbben fejlődő területe az informatika. Intézményünk elhivatott az informatika oktatás területén és stabil, szerteágazó képzést nyújt ezen a területen is. Országosan egyedüliként külön osztályokban képezzük a hallássérült (nagyothalló és siket) tanulókat informatikára.

Intézményünk évek óta ápol nemzetközi kapcsolatokat, és az ERASMUS+ pályázatoknak köszönhetően sok tanuló vehet részt külföldi szakmai programban.

A kilencedik évfolyamos tanulóknak gólyatábort szervezünk, ahol megismerkedhetnek leendő osztálytársaikkal, tanáraikkal. A közösségi élet szerves részét képezik az osztálykirándulások, az évente megrendezett gólyaavató, szalagavató, Eötvös-nap, sport nap és szakmai versenyek.

Számos tanórán kívüli elfoglaltságra is van lehetőség, ahol diákjaink hasznosan tölthetik szabadidejüket. Sportolhatnak a tornacsarnokban és a jól felszerelt kondi teremben, a korszerű informatika laborokban megismerhetik a hálózatépítés fortélyait, a programozás alapjait. Lehetőség van nemzetközi műszaki rajzolói (CAD, Inventor) vizsgát tenni, Lego és ipari robotot programozni, megtanulni a PLC alapjait.

A családias légkörnek, a kellemes hangulatú élettérnek köszönhetően mind a tanulók, mind a pedagógusok jól érzik magukat az Eötvösben.

BemutatkozásBemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum


BGéSZC Eötvös Loránd Technikum

1204 Budapest, Török Flóris u. 89.

Telefon: +36-1-283-6506

E-mail: titkarsag@elg-bp.edu.hu

OM azonosító: 203031 / 006


2024BGéSZC Eötvös Loránd Technikum