Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

Life in Britain
1
2018. január 07-20-a között az International House vendégszeretetét élvezhettem.  A pályázatban megjelölt cél eléréséhez a Life in Britain kurzust találtam a legmegfelelőbbnek, és úgy gondolom, jól is döntöttem. Részben azért, mert az iskola világszerte elismert képző intézmény, még Brazíliából is voltak diákok a csoportunkban is.
2

Korszerű módszereket használnak, életszerű feladatokon alapulnak az órák, átlátható és strukturált tematikát készítettek a két hetes tanfolyamra. Színes, változatos, hasznos témákkal, érdekes feladatokkal dolgoztuk fel a brit kultúra témakörét. Másrészről pedig azért érzem jó választásnak, mert a megszerzett ismereteket, anyagokat úgy tudom használni a tanóráimon, hogy valóban elősegíthetem azt, hogy diákjaim nyitottabbá váljanak az idegen, az ismeretlen befogadására. Ami különösen nagy segítség, hogy a tanórán használt anyagokat, videókat, hanganyagokat megkaptuk, így a munkaközösség tagjaival is meg tudtuk osztani.
63

A tematika többek között a brit konyhát, a művészetet és építészetet, az angol humort, a pub kultúrát, Shakespeare-t, a királyi családot foglalta magába.
cream tea csoportcriterion theatre picadilly circus
Az iskola által szervezett szabadidős programok remekül kiegészítették az órán tanultakat, sok programot úgy összehangoltak, hogy aznap mentünk megnézni például a Globe Színházat, amikor Shakespeare volt a témánk. De bejártuk az Operaházat egy backstage túra keretében, voltunk balett előadáson, megnéztünk a Piccadillyn egy színdarabot, elmentünk a Sky Gardenbe, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Londonra.
sky garden3sky garden4
shglobe2sherlock holmes m

Emellett természetesen mindenki magának is szervezett programokat, így jutottam el a Harry Potter stúdióba, London legnagyobb virágpiacára, a Dickens Múzeumba, Victoria&Albert Múzeumba és még sok csodaszép és érdekes helyre.
lumiere londonnatural history
hp7hp4

Életre szóló két hét volt ez, mely nagyban hozzájárul a nyelvi kompetenciám szinten tartásához, fejlesztéséhez, az angol nyelvtanítás módszertani készletem és a brit kultúra ismereteim frissüléséhez. Életre szóló két hét volt ez, mely nagyban hozzájárul a nyelvi kompetenciám szinten tartásához, fejlesztéséhez, módszertani készletem megújításához és a brit kultúrával kapcsolatos ismereteim frissüléséhez.

 

Nagy Katalin

angol nyelvtanár