Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

Ballagás
2019. május 03.

Az idei tanévben az a megtiszteltetés ért minket, hogy a 90. évfordulóját ünneplő iskolánkban a végzős évfolyammal együtt ballagott ismét az 1969-ben végzett évfolyam 70 régi diákja! Ezen a rendkívüli alkalmon az 50 éve érettségizett évfolyam képviselője, Vámos-Hegyi Attila köszöntötte a ballagókat és a vendégeket:

 „Kedves ballagók, tisztelt igazgató asszony, tisztelt tanárok, tisztelt hozzátartozók, kedves ünneplő közösség! Nem tévedésből mondtam közösséget és nem közönséget, mert hitem szerint Eötvös diáknak és tanárnak lenni valóban többet jelent, mint „csak” elvégezni egy iskolát vagy megtanítani és „elballagtatni” egy-egy évfolyamot.” „Mindannyiunk nevében remélem, hogy a mostani nemzedék hasonló barátságokat kötve távozik és tér vissza majd egyszer alma materünkhöz, amelybe lépve mindig öröm fog el.”

„Mi, az egykori Eötvös technikumban végzettek nem csak országosan egyedi és különlegesen hasznosítható, magas színvonalú szakmai tudást, hanem pozitív életszemléletet is kaptunk iskolánktól és ezt sikerült hosszú távon is megőriznünk. Ez sok nehézségen segített át bennünket és bizonyára segít majd Benneteket is. ”

Végzőseinktől pedig a következő szavakkal búcsúztak:

„Az ötven éve végzett évfolyam nevében sok sikert és jó egészséget kívánok Mindannyiótoknak, és találkozzunk jókedvűen itt tíz év múlva, az iskola 100. jubileumán! Addig is Ady szavaival búcsúzom:

„S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.”